Stappenplan

De ombouw van jouw duurzame camper verloopt bij Duurzame Campers volgens een overzichtelijk stappenplan. Een belangrijk onderdeel van de ombouw zijn de eisen om de camper te laten voldoen aan de inrichtingseisen van RDW en van de Belastingdienst zodat de camper veilig is en in aanmerking komt voor het lage wegenbelasting tarief. 

 

1. Bestelbus strippen

Iedere bestelbus die wij bouwen wordt bij binnenkomst eerst volledig gestript, ontdaan van alle onnodige materialen en goed gereinigd. Vaak zijn er technische aanpassingen door de vorige eigenaar aangebracht (vaak een bedrijf met specifieke technische apparatuur) die niet meer een volledig systeem vormen en later tot storingen kunnen leiden. Wij verwijderen daarom alle apparatuur en bouwen alles opnieuw op.

 

2. Bestelbus opbouwen

De bestelbus wordt eventueel voorzien van (extra) ramen. Afhankelijk van de vrije stahoogte in de bestelbus wordt een slaaphefdak geplaatst om te voldoen aan de gestelde eisen om in aanmerking te komen voor het gereduceerde kampeertarief.

 

3. Opbouw casco

De bestelbus is nu gereed om het casco op te bouwen. Allereerst worden de wanden voorzien van anti-dreun folie en wordt de basis voor de techniek gelegd: alle leidingen voor water, elektra en verwarming worden voorbereid en gelabeld geplaatst in het casco. Vervolgens worden alle kokers, wanden en plafond geïsoleerd met schapenwol zodat er zo min mogelijk koudebruggen in de camper zijn.

4. Opbouw interieur

De basis qua isolatie en techniek is nu gereed. We bouwen de vloer en de wanden op terwijl ondertussen het complete interieur a.h.v. de werktekening op maat wordt gemaakt. Alle technische componenten worden ingebouwd in het interieur/meubilair en aangesloten.

5. Keuring

De bestelbus is gereed en voldoet aan de minimaal gestelde eisen van de RDW en De Belastingdienst. Om het kenteken van de bestelbus om te zetten naar het camperkenteken laten wij jouw camper keuren door de RDW. Tijdens deze keuring wordt bekeken of de camper voldoet aan alle gestelde eisen voor een campervoertuig en of de ombouw veilig is gerealiseerd. Na deze keuring heeft de camper een nieuw kenteken.

 

6. Controle en oplevering

Het grote moment: jouw duurzame camper is gereed om op te halen! Om ook in aanmerking te komen voor het interessante campertarief wegenbelasting kan je de camper bij de Belastingdienst aanmelden. Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst!