JOUW CAMPER

Wij bouwen duurzame ‘compacte’ campers. Dit zijn campers die op basis van een bestelwagen op maat door ons worden omgebouwd. De bestelwagens die wij als basis kiezen kun je met een B-rijbewijs rijden en zijn luxe uitgevoerd. Afhankelijk van de gekozen lengte/hoogte kun met deze camper prima dagelijks rijden.

Het bouwen van jouw duurzame camper is een persoonlijk traject waarin jouw wensen en behoefte centraal staat. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we de uitgangspunten/basis voor de te realiseren camper. Dit traject bestaat grofweg uit de volgende stappen:

Keuze bestelwagen

Er zijn een aantal merken die bestelwagens leveren die prima kunnen worden omgebouwd tot camper. Het is belangrijk om de juiste bestelwagen te kiezen zodat deze past bij je huidige (en toekomstige) behoefte! Er zijn bestelwagens die aan de buitenzijde nauwelijks zijn te herkennen als zijnde een camper. Deze kun je dagelijks gebruiken en uitstekend parkeren voor de deur. Deze camper heeft 2 zitplaatsen en is geschikt voor 2 personen die op een slaapbank of slaaphefdak kunnen slapen. Zodra je een grotere camper wilt wordt de lengte en vaak de hoogte van de camper groter. Deze kun je meestal niet het gehele jaar voor de deur parkeren en passen meestal niet in een parkeergarage waardoor een camperopslag handig kan zijn.

Keuze techniek

Een camper kunnen wij naar wens technisch realiseren van basic tot zeer luxe en uitgebreid. Dit is een persoonlijke keuze en o.a. afhankelijk van je budget en hoe en wanneer de camper gebruikt gaat worden. Dit bepaald het voorzieningenniveau qua water, elektra, verwarming en airco. Bijvoorbeeld: als je altijd op een camping overnacht is een zonnepaneel overbodig. Als je een week ‘off the grid’ wilt kamperen is het essentieel om voldoende water/energie in de camper te hebben.

Keuze indeling en inrichting

Dit is de verschijningsvorm van jouw camper en daarmee de meest zichtbare fase van het bouwen van een duurzame camper! De indeling van jouw camper wordt m.n. bepaald door het aantal personen dat op pad gaat (dit bepaald het aantal zitplaatsen met gordel op kenteken) en hoeveel in de camper gaan slapen (dit bepaald de inrichting). De inrichting is vervolgens de vertaling om aan de indeling te voldoen en wordt geconcretiseerd is materialen en detaillering.

 

 

Voor iedere stap hebben we een checklist waarmee we gezamenlijk de juiste keuze kunnen maken. Uiteindelijk ontstaat de duurzame camper die het beste bij jouw wensen en situatie past! Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen!