Uitgangspunten duurzaamheid

Laten we voorop stellen: het gebruik van een camper is niet duurzaam!

Met iedere kilometer die je met een camper rijdt vervuil je het milieu en belast je de planeet. Echter een bestaande bestelbus een 2e leven geven als duurzame camper en vervuilende vliegvakanties vermijden spreekt ons en onze klanten bijzonder aan.

Om de voetafdruk van het gebruik van jouw camper zo beperkt mogelijk te houden hanteren wij de volgende uitgangspunten t.a.v. het ontwerpen, bouwen en gebruiken van campers:

 

HUREN OF KOPEN

Bedenk hoe vaak je op pad denkt te gaan met een camper! Als dat slechts een paar weken per jaar is koop dan geen camper maar huur een camper. Of deel een camper met meerdere personen. Hiermee doe je het milieu (en je portemonnee) een groot plezier.

RIJ CONSTANT

Reis met constante snelheid! Campers voorzien we altijd van cruise control waardoor je op de snelweg met gelijke snelheid kunt rijden. De meeste jonge bussen hebben deze voorziening vanuit de fabriek. Om dezelfde reden bouwen we het liefst personenbussen met automatische versnelling om.

TRAVEL LITE

Iedere kilogram in je camper kost extra brandstof om te verplaatsen. Neem alleen zaken mee die je werkelijk nodig hebt. Een watertank met 100 liter water vullen is onnodig als je weinig water gebruikt en op iedere camping vers water kunt tanken in je schoonwatertank.

RECYCLE RECYCLE RECYCLE

Gebruik bij de inrichting van de camper zoveel mogelijk materialen die hergebruikt kunnen worden. Mocht je camper uiteindelijk naar de sloop gaan dan kunnen deze materialen weer opnieuw gebruikt worden en belast je het milieu het minst.

EMISSIEKLASSE 5

Beperk je uitstoot! Wij gebruiken als basis zoveel mogelijk jong gebruikte bestelbussen die voldoen aan emissieklasse 5. Deze bussen stoten aanzienlijk minder fijnstof uit (een uit 1998 stoot 20x zoveel fijnstof uit!). Prettige bijkomstigheid is dat campers met dit label alle grote steden in mogen.

LOKAAL

Waarom ver reizen en veel vervuilen? Je kunt in Nederland op de prachtigste campings staan of dag recreëren. Door in Nederland te reizen spaar je je portemonnee, tijd en het onderhoud van je camper! Daarnaast is een lagere kilometerstand gunstig als je camper te zijner tijd inruilt voor een nieuwe!

NATUURLIJKE MATERIALEN

Gebruik een camper waarin alleen natuurlijke, duurzame materialen zijn verwerkt. Dus geen spaanplaat, PUR-isolatiemateriaal en kunststof laminaat. Gebruik materialen als berkenmultiplex en schapenwol. Deze geven een prachtige uitstraling en reguleren het vocht in je interieur op een natuurlijke wijze!

KLEINE VOETAFDRUK

Door het gebruik van LED-verlichting in de camper bespaar je veel stroom! Deze verlichting geeft tegenwoordig zo veel licht dat je met weinig lichtbronnen voldoende licht in de camper hebt. Beperk het gebruik van magnetron, koffiezetapparaat en andere stroom vretende apparaten.