Duurzame materialen

Wij passen in de campers die wij bouwen specifieke duurzame materialen toe waarmee wij uitstekende ervaringen hebben en welke zich duurzaam hebben bewezen.

Er bestaan vele, prachtige duurzame materialen die betaalbaar zijn en over uitstekende eigenschappen beschikken! Vrijwel alle door ons geselecteerde en toegepaste materialen kunnen in verschillende kleuren of afwerkingen worden gekozen zodat wij in overleg met jou altijd het persoonlijke interieur voor jouw camper kunnen realiseren dat past bij de uitstraling die je jouw camper wilt geven!

duurzame campers
duurzame campers

Viltstroken

Prachtig materiaal voor in jouw camper! In verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar. Verwar dit natuurlijke materiaal niet met de synthetische versie die menige camper bouwer gebruikt om campers af te werken (meestal naast het spaanplaat kastje)

kurk cocos

Kokos

Kokos heeft een vergelijkbare werking als rubber waardoor dit materiaal zeer geschikt is als ondergrond om te verkomen dat we piepjes en kraakjes in de camper krijgen. Door de opbouw uitstekend geschikt op voor de campervloer. 

schapenwol

Wol

Wol is uitstekend toe te passen als isolatiemateriaal in de camper! Wij vullen alle holle ruimtes en kokers in de leefruimte met schapenwol en isoleren koudebruggen in de camper.

lattenwand berken

Lattenwand met vilt

Duurzaam samengesteld materiaal: de verlijmde viltstrook onder de dunne stroken berkenhout maakt dit materiaal uitermate gechikt om toe te passen als gebogen overgang van wand naar plafond. 

berken-multiplex-9-mm

Berkenmultiplex

Ons favoriete basismateriaal: sterk, licht in gewicht en prachtig af te werken en te combineren met alle andere materialen. Tijdloos en in verschillende diktes te verkrijgen. Prachtig!

duurzame camper kurkvloer
duurzame camper kurkvloer

Kurk

Dit is het ideale materiaal voor je campervloer: isolerend, waterafstotend en ongevoelig voor vuil of vocht. Met een dunne laag kokos eronder ligt de vloer mooi op de carrosserie. Lees hier meer over dit materiaal. 

duurzame camper kurk
duurzame camper kurk

Kurk spuitwerk

Kurk kan tevens als basismateriaal op het interieur van de camper worden gespoten zodat er geen koudebruggen richting het interieur meer zijn! Dit is een nieuwe techniek die specifiek door dit bedrijf wordt verzorgt.